Bloesemremedies

bloesemremedies-defElk levend wezen beschikt over een subtiel energieveld. Hoe beter de energie stroomt, hoe beter het hele wezen functioneert. Als het energiepatroon wordt verstoord heeft dit zijn weerslag op celniveau, omdat het fundamentele deeltje een patroon is van pure energie, dat effect heeft op onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele energieniveaus.

Chakra’s, centra waar energie wordt verzameld, zijn een soort tweede zenuwstelsel: ze reguleren de interne energiestroom van het lichaam. Ook reguleren ze de aura. Dit is een helder energieveld dat het lichaam omgeeft en dat voortkomt uit het lichaam door de biomoleculaire activiteit. Sommige mensen zien dit als een kring van licht. De kleuren en de compactheid van de aura van een persoon zijn een afspiegeling van zijn vitaliteit en gezondheid.

Als onze energie geblokkeerd wordt, is herprogrammering van de trillingen op celniveau nodig om de harmonie te herstellen. Hierin kunnen de bloesemremedies een grote rol spelen, omdat elke bloem haar eigen unieke energiepatroon heeft. Als het juiste extract wordt gekozen, werkt het als een soort katalysator die ervoor zorgt dat onze energie terugkeert naar haar originele, harmonieuze toestand door de natuurlijke frequentie te herstellen. Hierdoor komen we emotioneel weer in balans en wordt het zelfhelende proces van het lichaam actief. Fysieke klachten kunnen daardoor verminderen.