Levenspad

dsc00851

Een mensenleven is vaak niet eenvoudig. De reden daarvoor is dat onze ziel gekozen heeft voor dit aardse bestaan om een les te leren. Ons levenspad is daarom vaak geplaveid met moeilijkheden van allerlei aard, ook in de relationele sfeer. We vechten, worden verdrietig, wanhopig en boos, maar niets helpt. En dat komt omdat we niet voorbij de situatie kijken naar wat deze ons wil zeggen en leren.

Vaak weerspiegelen de relaties met anderen iets in je eigen gedrag. Wat zeggen deze relaties over je relatie met jezelf? Ga je met respect met jezelf om? Geef je je grenzen aan? Houd je van jezelf? Heb je geduld met jezelf en accepteer je jezelf zoals je bent? Wat kun je veranderen in je gedrag zodat je blij wordt met wie je bent en je goed voor jezelf zorgt? Je zult zien dat veranderd gedrag dan ook weerspiegeld zal worden door je omgeving. Als je jezelf met respect gaat behandelen en je grenzen aangeeft, krijg je mensen om je heen die jou met respect zullen behandelen en je grenzen respecteren.

Ons gedrag ten opzichte van onszelf is gebaseerd op overtuigingen die we in dit leven en vorige levens hebben opgedaan. Tijdens onze ontwikkeling krijgen we te maken met de verwachtingen van anderen: waar moeten we aan voldoen om aandacht en liefde te krijgen, wat moeten we doen om bij de groep te horen, wat is nodig om gewaardeerd te worden? Door de manier waarop op ons gereageerd wordt, kunnen we de overtuiging krijgen dat we niet goed genoeg zijn, dat we geen liefde waard zijn, dat we niets kunnen enz. Door deze overtuigingen beseffen we niet meer dat ieder van ons geboren wordt met unieke kwaliteiten en gaven. Ons leven wordt bepaald door de (negatieve) dingen die we over onszelf zijn gaan geloven.

Het is nu de kunst om alle moeilijke dingen als je leerschool te zien en er dus de positieve lessen uit te halen. Je neemt hierdoor het leven in eigen hand en bent geen slachtoffer meer van de omstandigheden. Het leven wordt een uitdaging in plaats van iets waar je je doorheen moet slaan.

Waar je energie naar toe gaat, vermeerdert zich. Dus als je je positief opstelt en met positieve dingen bezig bent, krijg je er meer van op je pad. Als je echter heel negatief denkt en alleen problemen ziet, zullen er hier ook meer van op je weg komen.

Op ons pad worden we geholpen door onze gidsen en engelen. Ook als je hier niet in gelooft, zul je merken dat je in moeilijke tijden juist die persoon ontmoet, die je verder kan helpen of juist dat boek vindt waarin je dingen leest waar je wat mee kunt. Toeval bestaat niet. Hoe meer je let op deze dingen en hoe meer vertrouwen je in deze hulp krijgt, hoe meer deze in je leven zal verschijnen.