One Brain ®

beperkingDe One Brain® methode

Three in One Concepts in Californië ontwikkelde begin jaren ’80 de One Brain® methode.Three in One staat voor de integratie van lichaam, geest en levenskracht (‘ziel’). Wanneer lichaam, geest en levenskracht met elkaar samenwerken en in balans zijn, voelen we ons goed. Deze balans kan worden verstoord door stress.

Wanneer er stress is, kun je niet helder meer denken, alleen overleven. Het overlevingscentrum in onze hersenen is er o.a. op gericht ons te beschermen tegen angst en pijn. Hierbij wordt het bedenken van nieuwe oplossingen en alternatieven onmogelijk en herhaal je automatisch aangeleerde reactiepatronen die zijn gebaseerd op negatieve emoties in het verleden.

Deze methode is erop gericht het totale brein te gebruiken in alle levenssituaties. Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van een samenspel van spiertesten, fysieke structuren en hun functie, energiecorrecties en communicatie- en stressverminderingstechnieken.

Tijdens het consult wordt het negatieve effect van emoties uit het verleden op de keuze die je wilt maken in het heden, geïdentificeerd en geneutraliseerd. Het gevolg daarvan is dat je niet meer automatisch met een bepaald gedrag reageert op de dingen die gebeuren in je leven, maar dat je ervoor kunt kiezen er anders mee om te gaan.

Het is een zeer vriendelijke methode, waarbij het niet nodig is uitgebreid te praten over de negatieve ervaringen uit je verleden. Doordat je via de spiertesten blokkades in je onderbewustzijn oplost, is het effect van deze manier van werken zeer groot.